Udstillinger afholdt i 2021

25. juni 2021 –

5. september 2021


Kvindelige kunstnere

fra Fanø Kunstmuseums samling

Kvindelige kunstnere fra Fanø Kunstmuseums samling


Fanø Kunstmuseum er heldige at have en stor samling af en række kvalitativt interessante kvindelige malere fra det 20nde århundredes begyndelse og frem til i dag. I efteråret 2020 modtog Fanø Kunstmuseum en donation fra Kirsten og Jens Simonsen på 9 billeder af Lili Ege, hvis interesse for det åbne landskab er et gennemgående tema i hendes produktion. Museet har desuden fået konserveret Anna Maria Mehrns interiørbillede fra kirken i Sønderho. Sammen med ovennævnte kunstnere vil også værker af blandt andre: Hedvig Frydensberg, Elsa Nøbbe, Annemarie Hansen, Helle Monies, Ruth Heinemann, Jette With, Birthe Ohsten, Ulla Diderichsen, Maria Louise Exner, samt museets nyindkøbte billeder af Kirsten Klein indgå i sommerens udstilling.

19. juni 2021 –

15. august 2021


”Ø” – En mageløs kunstoplevelse i børnehøjde


Anna Jacobina Jakobsen

”Ø” – En mageløs kunstoplevelse i børnehøjde


Fanø Kunstmuseum og BIBIANA Danmark præsenterer en mageløs kunstoplevelse i børnehøjde i udstillingen ”Ø” baseret på billedbogen af samme navn. I udstillingen foldes illustrationerne ud i den virkelige verden, når publikum inviteres ind i fortællingen om et magisk venskab mellem en pige og en lille havfrue. Den sanselige og finurlige fortælling giver stof til eftertanke og inviterer til dialog med de store følelser i tilværelsen, der kommer i spil, når vi kommer hinanden nær – mennesker såvel som havfruer. Anna Jacobina Jacobsen er en prisbelønnet illustrator og forfatter, der er ud-dannet fra Danmarks Designskole, N.Y. Studio School. Med et glimt i øjet og stor omsorg for de alvorlige emner fortæller hun historier med ord og billeder, som ikke er til at slippe igen. Historier man får lyst til at digte videre på om verdener, man længes efter at besøge.

Vadehavet og andre landskaber

29. maj – 18. oktober, 2020

Kirsten Klein har sin motivverden i naturen og skildrer i stemningsfulde sort/hvide billeder naturen ved Limfjorden og Vadehavet. Janne Klerk har bl.a. i et stort værk skildret de danske kyster, og Joakim Eskildsen har skildret folkeslag og deres livsbetingelser rundt omkring i verden, og med samme indføling og nærhed skildrer han i serien ”Homeworks” sine børn i leg og i samhørighed med naturen.


Mathias Svold og Ulrik Hasemann kommer som Janne Klerk landet rundt og skildrer livet, hvor land møder vand, og mennesker møder naturen, ofte med en humoristisk vinkel. De fem fotokunstnere har i denne udstilling deres motivverden i landskabet, nærmere bestemt på Fanø, ved Vadehavet og op langs Vestkysten. Kunstnerne giver deres oplevelse og fortolkning af naturen, der omgiver os,  og giver en særlig mulighed for at opleve naturen med deres

øjne.


Udstillingen er støttet af:

Den Obelske Familiefond, Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden, Poul Johansen Fonden af 1992,

Fanø Kommunes Frie Midler og Danibo.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Ruth Heinemann

29.maj –  6. september, 2020

Fanø Kunstmuseums grundlægger Ruth Heinemann var en stor støtte for sin ægtemand Reinhard Heinemann, men hvad de færreste ved, så var hun også selv en dygtig kunstner og har arbejdet inden for mange forskellige genrer: stentøj, vævning, skulpturer, billedkunst og billedvævning. I både billeder og skulpturer er det harmoniske og afbalancerede typisk, og de dæmpede  farver er harmonisk afstemt.


I sine tuschtegninger formidler Ruth Heinemann med få velvalgte streger indtrykket af det sete både fra Fanø og sin rejse til Kina i 1975.


Jan og Gitte Heinemann har været så generøse at forære Fanø Kunstmuseum en stor samling af Ruth Heinemanns værker, og på førstesalen viser museet et bredt udsnit af disse.

Gudrun Hasle

12.9.-18.10. 2020

Billedkunstneren Gudrun Hasle udstiller udvalgte værker på førstesalen i den gamle bygning.


Gudrun Hasle har arbejdet med video, fotos, tegning og især broderi på lærred. Oftest sammen med en tekst, der insisterer på kunstnerens ordblindhed og fremviser nogle billeder, fyldt med værdiladede udsagn og stor ømhed.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

27. marts 2021 –

20. juni 2021


Ad sandede stier


Margit Enggaard Poulsen

Ad Sandede Stier

 

Forårets udstilling i den ”nye” museums-bygning bliver Margit Enggaard Poulsens: ”Ad sandede stier”. Det er værker som Margit har lavet specielt til udstillingen. Margit præsenterer sit arbejde nedenfor:

 

”I hele mit liv har jeg gået daglige, lange ture. Det er blevet en nødvendighed, en uudtømmelig kilde til inspiration og en adspredelse for atelierensomheden. Jeg bliver inspireret af, hvad jeg sanser og oplever: farverne, formerne, lyset...

    Jeg går ad sandede stier, som er allevegne på vores skønne ø. Stierne skærer sig igennem landskaberne som lysende spor. Det er landskabet, jeg er optaget af. Det være sig ved Sønderho, på Heden, i Plantagen, i de store klitområder nordvest for Nordby eller på stranden. Jeg er vild med de store vidder og rolige flader, som er en kontrast til „uroen“ i den nære natur, og hvor øjet kan strække ud. Ofte er der glimt af land i det fjerne: Ribeegnen, Halen, Mandø, Rømø eller Blåvand. Alle værkerne på denne udstilling er med motiver fra Fanø, som jeg elsker, og som er min fødeø"

Tidligere udstillinger


2019

 • Fuglefortolkning med Marco Brodde, Wynona Legg, David Hunt, Ben Woodhams og Carl Johan Forsberg.
 • Peter Plys’ magiske verden. The Magical World of Winnie the Pooh. Ernest Sherpard.
 • Tekstile relationer mellem fortid og fremtid. Christen Seyfarth og Gitta Foldberg.
 • Landskaber og kulturarv. Billeder fra museets samlinger.
 • Vores hænders vidundere / Krystallisering og mikroskopi. Kasper Holm Jensen & Claus Spangsberg Christiansen.
 • Johan Rohde 1856-1935.

 

2018

 • Ingeborg Rehn, Julie Nord og Roee Rosen.
 • Helle Monies.
 • Flemming Quist Møllers illustrationer til Cykelmyggen Egon, Snuden og Bennys Badekar
 • Kvindeliv. Med billeder af David Jacobsen, Julius Exner, August Wilckens, Niels Pedersen Mols, Sigvard Marius Hansen, Jakob Nøbbe, Hedvig Frydensberg, Anne Maria Mehrn og Trine Søndergaard.
 • Kunstnere vi mødte. Udstilling af moderne dansk kunst fra privatsamling.

 

 2017

 • Jacob Martin Strid. Originaltegninger til børnebøgerne Den kæmpestore pære og Lille Frø.
 • Reinhard Heinemann – en kunstner og en samling. Fanø Kunstmuseum fylder 25 år.
 • Vi bor i landskabet. Marie-Louise Exner og Finn Hjortskov Jensen.
 • Storm P’s hemmelige Fanø-forelskelse.
 • Japanske drager. Med danske bidrag af Anders Brinch, Uffe Christoffersen, Margit Enggaard, Jacob Gadd, René Holm, Andreas Schulenberg, Sussi Trampedach og Anne Aarsland.
 • This is the Sea. Rene Holm, Morten Abrahamsen og 14 andre internationale kunstnere.
 • Portrætbilleder fra museets egne samlinger.