Åbningstider


Sæsonen 2021


Museet åbner 27. marts 2021

Sæsonen slutter 24. oktober 2021


Åbningstider


Marts-juni og september-oktober

Tirsdag - søndag kl. 13 - 17.

Mandag lukket


Fra 5. juli til og med 16. august

holder Fanø Kunstmuseum også åbent mandage kl. 13 - 17


Priser 

Voksne: 50 kr.

Studerende over 18 år med studiekort: 25 kr.

Unge under 18 år:  gratis

Politiken Plus: 20% for op til to personer

 

Grupper på mindst 10 personer :

Voksen : 40 kr. / pr. person

Museets historie og formål

Fanø Kunstmuseum blev etableret i 1992 i Sønderho i den fredede bygning, som Kromann i 1868 havde bygget som købmandshandel og skibsproviant. Kunstsamlingen, som er grundlaget for Fanø Kunstmuseum, blev skabt af Ruth Heinemann, som i 60´erne begyndte at indsamle billeder  helt tilbage fra 1850. Ruth Heinemanns indsamling blev støttet af bl.a. statsminister Viggo Kampmann og Esbjerg-borgmesteren Henning Rasmussen, og  i 1971 blev en støtteforening oprettet. Museet har fortsat en aktiv støtteforening, nemlig  Fanø Kunstmuseums Venner.

 

Men etableringen af selve museet skyldes i høj grad økonomisk støtte fra Alice og Tage Sørensen fra Esbjerg, som også har ydet betydelig støtte ved erhvervelsen af værdifulde billeder til museets samling og dermed bidraget til samlingens dybde.

 

Fanø Kunstmuseum råder over mere end 1250 værker, som alle har en tilknytning til Fanø gennem motiv eller kunstner. Museets formål er at formidle billedkunst med tilknytning til øen og egnen, og samlingen spænder fra 1800-tallets romantiske fremstillinger af livet på Fanø til værker af nutidige kunstnere. Det er museets fornemste opgave,  at vise spændvidden i kunsten på Fanø fra før op til i dag.

 

Kunstmuseets udstillinger viser værker af  kunstnere som har haft censurerede udstillinger, men bestyrelsen kan i nogle tilfælde dispensere fra dette.

Museets Venner

Som støtteforening for museet er der oprettet en venskabsforening. Kontingent til foreningen er 200 kr. pr. år. Ved medlemskab af foreningen er der fri adgang til museet incl. fri adgang for en ledsager. '

Man kan melde sig ind på museet eller sende navn og adresse  til Fanø Kunstmuseum, Nord Land 5, Sønderho, 6720 Fanø. Derefter får man tilsendt et girokort

 

Venneforeningen har ca. 400 medlemmer.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Museets sommerhusordning

Ejer du sommerhus på Fanø, som du udlejer, har vi et godt tilbud til dig.

 

I samarbejde med udlejningsbureauerne på Fanø har vi lavet en ordning, som betyder at dine gæster (2 voksne og 2 børn) kan komme gratis ind på museet i sæsonen. Prisen for at være tilmeldt sommerhusordningen er 250 kr. pr. år.

 

Du kan tilmelde dig i butikken på museet eller overføre beløbet til vores bankkonto 9684 0000069701. Husk navn og adresse samt sommerhusadresse.  Du kan også henvende dig via museets mail.

Du vil så modtage et skilt til opsætning i sommerhuset. Flere af udlejnings-bureauerne skriver desuden i deres katalog, at sommerhuset er tilmeldt ordningen, så husk at give bureauet besked.

 

Alle, der har en udlejningsaftale med Danibo, er automatisk medlem via en kollektiv ordning.


Der er tilmeldt ca. 160 huse til ordningen.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Bestyrelsen / Kustoder

Formand

Birgit Knudsen

mobil 22 48 58 93

Næstformand

Gitte Heinemann


Kasserer (bogholderi)

Egon Nielsen

mobil 42 72 91 00

Sekretær

Henning Vilslev-Petersen


Bestyrelsesmedlem

Flemming Kjærgaard

Suppleant

Anker Anthonis Jensen


Suppleant

Karsten Sonnichsen


Kustode Inger Ibsen

Kustode Birgit Ibsen Jensen

Kustode Kirsten Weisberg

Kustode Karsten Sonnichsen

Hjemmesideredaktør Per Hofman Hansen

Butikken

Museumsbutikken har et bredt varesortiment:

     Vi har bøger der beskriver Fanøkunsten fra 1800- tallet til nu, bøger om øens historie, samt bøger om øens natur og dyreliv.

    Butikken har desuden plakater og postkort primært med motiver af malerier fra Fanø Kunstmuseums samling, køleskabsmagneter, nøgleringe, samt keramik, brugskunst, t-shirts og Fanørom


Blandt vores bøger nævner vi:

  1. Kunstnerne på Fanø af Marianne Gasbjerg 179 kr.
  2. Stilhed før storm, Vadehavets kunst 95 kr.
  3. Horisontlinier af Marco Brodde 248 kr.
  4. Det store Vadehav af Jens Gregersen 250 kr.
  5. Fanø i Billeder af Helle Kongevang 250 kr.
  6. Holger Drachmann på Fanø af Per Hofman Hansen 225 kr.


Bøgerne kan bestilles via e-mail og sendes pr. post mod betaling af portoen tillagt bogens pris. Foruden ovennævnte har butikken mange andre bøger.