Postmodernismen kan man måske ikke kalde en egentlig retning, men karakteristisk for perioden er referencer til kunst fra forskellige tider og forskellige retninge.


Kunstnerne fra denne periode på Fanø Kunstmuseum er præget af den internationale kunstscene, samtidig med at de har deres egen individuelle stil.


Karakteristisk for de kunstnere, som er repræsenteret på Fanø Kunstmuseum, fra 90´erne og frem til i dag, er deres afhængighed af den natur som omgiver dem.

Erik Enevold (1926), som i 90´erne flyttede fra Odense til Fanø, er præget af postmodernismens leg med farver. Jørgen von Hahns (1940) tegninger og akvareller er inspireret af fortiden og skaber et eventyrligt univers. 


På samme måde spiller fortiden gennem renæssancemaleren Sandro Botticellis en stor rolle for Hans Tyrrestrups (1944) Venus-motiver, og hans stil er præget af klare og skarpe farver. Glæden ved farver kendetegner ligeledes kunstneren Finn Hjortskov Jensen (1936), som i mange år var aktiv i kunstnergruppen Violet Sol. 


Fanø Kunstmuseum råder desuden over værker af fire markante kvindelige kunstnere fra denne periode. For maleren Birthe Ohsten (1934)er det impressionismen, som er udgangspunkt; Ulla Diedrichsen (1950) og Trine Søndergaard (1972) er repæsenteret med fotografier.


Ulla Didrichsens fotografier spiller på en dialog med andre kunstretninger, og Trine Søndergaards fotoserie med Fanø kvindernes specielle hovedbeklædning er en kommentar til den aktuelle tørklædedebat. 

Billederne af Marie Louise Exner (1967), Julius Exners tipoldebarn, er præget af abstrakte motiver. Marie Louise Exner er uddannet tegner og grafiker fra Kolding Designskole, og i hendes værker er den sorte streg ofte fremtrædende, mens farverne er begrænsede.

Erik Enevold

(1926)

Født 1926. Medlem af den Fynske Forårsudstilling. Erik enevold har en årrække boet og arbejdet på Fanø.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Jørgen von Hahn

(1940)

Født i 1940 i København. Uddannet bl.a. af maleren Petri Gissel, på Kunsthåndværkerskolen og Grafisk Skole i København. Jørgen von Hahn kom til Fanø første gang i 1954.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Hans Tyrrestrup 

 (1944)

Født i 1944 i Esbjerg, autodidakt billedkunstner. Han har udstillet på en lang række museer og på KP og KE flere gange.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Finn Hjortskov Jensen

 (1936)

Født i 1936 i Skælskør. Uddannet på Kunstakademiet i 1969-1975 under Ejler Bille, Wilhelm Freddie og Egil Jacobsen. Finn Hjortskov-Jensen flyttede til Rindby på Fanø i 1995.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Birthe Ohsten

(1938)

Uddannet på Kunstakdemiet. Debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie, 1958.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Ulla Diedrichsen

(1950)

Født Esbjerg er kunstner – beskæftiger sig primært med maleri, men også fotografi, skulptur, installationer og digtning. Hun er uddannet på Det Jyske Kunstakademi, Århus og Århus Kunstakademi og læste samtidig kunsthistorie og film på Aarhus Universitet.

I 1986/87 fulgte hun Andy Warhol i New York, hvor han arbejde med silketryk på "The Factory".

Hun har arbejdet og udstillet mange steder blandt andet i blandt andet i Paris, New York, Milano og Stockholm.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN

Marie Louise Exner

(1967)

Født i Brovst. Uddannet på Danmarks Designskole i København og Kolding. Bosiddende i Sønderho på Fanø.


GÅ TIL TOPPEN / GÅ TIL FORSIDEN